De ce sa alegi faina integrala bio

Pentru cine nu stie, faina integrala de la www.potecaverde.ro contine mult mai multe fibre decat cea alba.

 

Fibrele alimentare pot preveni constipatia, scad colesterolul din sange si te pot ajuta sa scapi de kilogramele in plus.

 

Procesul de rafinare asociat cu obtinerea fainii albe separa elementele bogate in fibre de restul bobului de cereala facand ca faina alba sa aiba un continut mult mai scazut de fibre decat omoloaga sa integrala. De exemplu, 60 grame de faina alba contin 1,3 grame de fibre, pe cand aceeasi cantitate de faina integrala contine 6,4 grame de fibre.

 

Painea facuta 100% din faina integrala are un indice glicemic de 51, pe cand paine preparata cu faina alba are un indice glicemic de 71. Prin urmare, daca ai ca scop reglarea glicemiei dupa consumul unei mese, alege alimente din faina integrala.

Poti cumpara faina integral de la magazinul www.potecaverde.ro

http://www.potecaverde.ro/faina-bio-alba-de-grau.html

 

Faina integrala contine vitamin ca B1, B3 si B5

Faina integrala aduce niste beneficii suplimentare prin comparatie cu faina alba si datorita continutului sau de vitamine. Faina integrala contine numeroase vitamine, inclusiv folati, riboflavina si vitaminele B1, B3 si B5. Din cauza procesului de procesare prin care trece faina alba, aceasta va contine cantitati mai mici din aceste vitamine benefice organismului. De exemplu, 120 grame de faina integrala contin 7,6 mg de niacina (38% din doza recomandata zilnic), pe cand aceeasi cantitate de faina alba contine numai 0,8 mg. Unii producatori de faina alba incearca sa contracareze aceste lipsuri creand faina alba fortifiata cu vitaminele pierdute in timpul procesarii, insa tot nu pot ajunge la nivelul de vitamine al faine integrale. In ceea ce priveste mineralele, 120 grame de faina integrala ofera peste 100% din doza recomandata zilnic de seleniu si 230% din doza recomandata zilnic de mangan.

De ce sa consumi faina integrala?

Alimentele integrale, inclusiv faina integrala, contin unele dintre cele mai sanatoase surse de grasimi, carbohidrati si proteine, care sunt esentiale in scaderea riscului dezvoltarii sindromului metabolic.

 

Consumul de faina integrala in alimente a fost dovedit ca protejeaza organismul impotriva riscului rezistentei la insulina, care ar putea conduce la obezitate viscerala, niveluri scazute de colesterol HDL (colesterol bun), nivel crescut de trigliceride si tensiune ridicata. Ofera suficienta protectie impotriva problemelor cardiovasculare.

 

Imbogatita cu magneziu, faina integrala poate scadea riscul diabetului de tip 2, consumul alimentelor din faina integrala scade glicemia cu pana la 19%.

 

Persoanele care consuma in alimentatia lor cantitati ridicate de betaina si colina pot beneficia de pe urma consumului de faina integrala. Aceasta le va scadea scadea inflamatia cronica cu aproape 20%. acest lucru va conduce la atenuarea unor boli precum cele de inima, osteoporoza, declinul cognitiv si Alzheimer.

 

Faina integrala este si o sursa grozava de fibre insolubile, cele care sunt vitale pentru prevenirea litiazei biliare, a formarii calculilor biliari, in special in cazul femeilor, prin accelerarea tranzitului intestinal si reducerea secretiei de acizi biliari. Excesul de acizi biliari poate conduce la formarea calculilor biliari.

 

  Faina integrala poate preveni cancerul

 

Fiind un agent anticancerigen, faina integrala accelereaza metabolismul estrogenului, care este considerat a fi un promotor al cancerului de san. Taratele din faina integrala sunt benefice pentru preventia aparitiei agentilor cancerigeni din colon, care pot in alte conditii sa sporeasca concentratia acizilor biliari si enzimelor bacteriene din fecale.

 

S-a demonstrat ca femeilei la menopauza care au consumat o multe fibre alimentare, inclusiv din faina integrala, au prezentat o scadere a riscului dezvoltarii cancerului de san cu 34% prin comparatie cu cele care au consumat foarte putine fibre in urma alimentatiei. O portie de faina integrala scade colesterolul rau (LDL), tensiunea si alte semne ale bolilor cardiovasculare.

 

Consumul alimentelor din faina integrala este pus in legatura si cu scaderea suieratului astmatic si a astmului in cazul copiilor si a hiperreactivitatii bronsice, o afectiune a ingustarii cailor respiratorii. Faina integrala contine si un antioxidant puternic, vitamina E, care protejeaza substantele care contin grasimi, precum membranele celulare, celulele cerebrale si moleculele de grasime, de daunele provocate de radicalii liberi. In schimb, vitaminele sunt esentiale pentru functionarea sistemului imunitar, preventia cancerului si controlul glicemiei atat pentru persoanele sanatoase, cat si pentru cei care sufera de diabet.

www.potecaverde.ro

http://www.potecaverde.ro/faina-bio-alba-de-grau.html

Nu sunt alte articole relevante.

VN:F [1.9.6_1107]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.6_1107]
Rating: 0 (from 0 votes)
De ce sa alegi faina integrala bio, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Articole relevante:

One Response to “De ce sa alegi faina integrala bio”

Read below or add a comment...

  1. Magda says:

    Faina integrala bio se gaseste si in Galati la magazin Biocarmen sau online http://www.biocarmen.ro

    VA:F [1.9.6_1107]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.6_1107]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Leave A Comment...

oalacubunatati.ro